MASSAGEPRAKTIJK RUMAH SENANG
Voor massages, blessurepreventie, advies en begeleiding -  Reiki en Healing behandelingen

Medical Taping bij hooikoortsklachten in deze praktijk succesvol toegepast!

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts; circa 20% van de bevolking. Meestal beginnen de klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme. Histamine komt vrij in het lichaam en dit veroorzaakt de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts zoals;
• Loopneus/verstopte neus.
• Jeukende ogen en verhemelte.
• Niesbuien, hoesten.
• Benauwdheid.
• Koortsig gevoel.


HOE WERKT MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTS?

CureTape bevat geen medicinale toevoegingen, toch blijkt uit twee inventarisaties (pilot in 2016 en 2017) dat, door Medical Taping toe te passen bij hooikoortsklachten, 84% verlichting van de klachten wordt ervaren. Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische CureTape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen.

WAT KAN DE SPORTMASSUER VOOR JE DOEN?

De SPORTMASSUERS in deze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept goed
te kunnen toepassen. Deze van oorsprong Aziatische tapemethode is een waardevolle ondersteuning gebleken binnen de professionele praktijk en is een uiterst effectieve, pijnvrije en veilige methode die vooral bekend is bij het behandelen van diverse blessures en klachten. Uit de praktijk is gebleken dat ook bij hooikoortsklachten deze tapemethode effectief kan zijn en dat de therapeut je daarvoor kan behandelen.

HOE VAAK TAPEN?
Uit twee pilot studies is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een
tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten verder afnemen. Afhankelijk van de
resultaten na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te
brengen.


KOSTEN?
Eenmalig tapen (eerste en tweede keer) alleen rug  € 10,-
Eenmalig tapen (eerste en tweede keer) rug + borstzijde € 17,50